2014-12-09

FÄRGER

Det kan vara fantastiskt att inreda med dova färger och vitt. Det skapar en lugn bas och det händer inte för mycket. Vi inreder helst våra egna hem i fyra nyanser av grått (alternativt den mycket mer spännande beige...) och har sällan starka färger i vare sig textilier eller möbler. Vi tar båda in subtila nyansskillnader och detaljer extremt lätt och blir överstimulerade när något blir för intensivt. Det kanske är en del av förklaringen till att våra hem ser ut som sepiatonade foton. Tråkigt kan många tycka. Vi älskar det och finner det vilsamt.

Foto: Pinterest




















Foto: Pinterest





























December är en månad som brukar gå helt i rött men inte hemma hos oss. Vissa små röda ting kan få tillåtelse men det får inte bli för mycket. Rött kan enligt färgpsykologi framkalla irritation och ilska och det kanske är därför det inte är välkommet hemma hos oss. Vi blir lite oroliga av den starka, uppmärksamhetskrävande färgen. Blått går bättre men det ska vara dova färger för att de ska gå hem.

Foto: Pinterest

























Vi tycker om färger och inreder gärna med dem hos kunder men hemma hos oss måste det vara dovt och vilsamt. Alla har olika personlighetstyper och vissa mår bra av att bli stimulerade av färger. Då är det bara att brassa på! Det är otroligt roligt att träffa kunder som inte är som oss. Då får vi jobba med färger som vi aldrig skulle ta in i vårt eget hem.

Läs om den andra sidan av myntet här.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar