2014-10-24

TRICK OR TREAT

Halloween närmar sig och i Sverige blandar vi ihop traditionen med alla helgons dag. Vi klär ut barnen, karvar pumpor och knackar dörr utan att riktigt veta varför. Inredningsmässigt kan det vara betungande att dekorera med Halloweenpynt för en helg. Att köpa pumpor och annat pyssel är inte heller gratis. Dekorationer som inte kostar något är vackra höstlöv som kan placeras i en skål eller korg. Orange är en ganska bjärt färg och ibland kan det bli ganska smaklöst att brassa på med pumpor, fladdermöss och plastspindlar i en tokig mix.

Foto: Countryliving




















När är det så mörkt ute hela dagarna att vi har dragit fram d-vitaminerna. Det är ett måste att använda sig av bra belysning under Sveriges vintermånader. Ljussättningen i ett hem är jätteviktig och glöms ibland bort. Lampor är ganska dyra och det kan vara svårt att få till det med en bra allmänbelysning, stämningsbelysning och levande ljus. Tänk på att ljuskällorna gärna ska harmoniera med övriga inredningen och gå i samma stil. 

För den ambitiösa är det vackert att inför halloween plocka in grenar och kvistar för att skapa arrangemang tillsammans med lampor. Om man nu orkar att bråka med kvistar bara för en helg. Det finns också otaligt med mat och bakverk att fixa i ordning. Vi tänker bara, vem fasen hinner? Vem hinner köpa ingredienser, vem orkar pilla med små bakverk eller ha tid till att sätta sig in i hur man bakar en pumpkin pie? Traditionen har kommit till Sverige från USA och där är hemmafruar mycket vanligare än i Sverige. Vi kan inte bend over backwards för att hinna dekorera bakverk till perfektion eller pynta altanen till oigenkännlighet. Vi får nöja oss med att karva en pumpa eller två, eller helt enkelt stå över halloween. Det är snart jul ändå och det är roligare att dekorera lite då. 

Foto: Pinterest

























Foto: Pinterest

























Vi måste se till att använda vår lediga tid tillsammans med barnen och inte jagandes orange strössel. Fråga vad barnen vill göra och nöja oss med att fixa en pumpa de kan gå loss på. 

Snart tar vi helg, utmattade av arbetsveckan som passerat.

Läs om den andra sidan av myntet här. Ha en underbar helg!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar